ARA

Karamelli Kurabiye

Karamelli Kurabiye Fýrýn tepsisine piþirme kaðýdý serin.


Karamelli kýtýr için malzemeler:

115 gr. toz þeker
100 gr. sývý krema
60 gr. bal
25 gr. tereyaðý

Fýrýn tepsisinin üzerine piþirme kaðýdý serin ve sprey yað ya da fýrça yardýmýyla çok ince bir tabaka sývý yað sürün. Sývý krema ve tuzu küçük bir tavada ýsýtýn. Bal ve þekeri derin bir tencerede birlikte eritip karamel hazýrlayýn. Isýttýðýnýz kremayý yavaþ ve dikkatlice ilave ederek bir-iki dakika karýþtýrýn. Ateþten alýn ve 5 dakika ýlýmasý için bekletin. Tereyaðý ilave edip karýþtýrýn. Önceden hazýrladýðýnýz yaðlý kaðýdýn üzerine dökün ve oda sýcaklýðýnda bekletin.

Kurabiye için malzemeler:

315 gr. un
310 gr. toz þeker
190 gr. tuzsuz tereyað
175 gr. yumurta
3 gr. kabartma tozu
1 tutam tuz
200 gr. iri kýyýlmýþ pikan cevizi
200 gr. karamel kýtýrý

Hazýrlanýþý:

Derin bir kabýn içerisinde oda sýcaklýðýnda bekletilmiþ, yumuþak kývamdaki tereyaðý ve toz þekeri karýþtýrýn. Yumurtalarý ilave ederek karýþýma iyice yedirene dek karýþtýrmaya devam edin. Un, tuz ve kabartma tozunu karýþtýrarak tereyað ve yumurtalý karýþýma ilave edin. Son olarak da pikan cevizlerini ekleyerek karýþýma yedirin. Hazýrladýðýnýz kurabiye hamurunu önceden hazýrlanan fýrýn tepsisine 5 cm aralýklarla ceviz büyüklüðünde toplar yaparak dizin. Üzerlerine hafifçe bastýrarak düzleþtirin. Karamel kýtýrlarýný da üzerine hafifçe bastýrarak yerleþtirin. Önceden ýsýtýlmýþ 190 °C fýrýnda 5 dakika piþirin. Fýrýndan çýkardýktan sonra ve servisten önce oda sýcaklýðýnda soðumasý için dinlendirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen