ARA

Lavantalý Kurabiye

Lavantalý Kurabiye Lavanta tohumlarýný yaðsýz bir tavada kýsýk ateþte hafifçe kavurun, kokularý çýksýn.


Malzemeler:

225 gram tereyaðý
Yarým su bardaðý pudra þekeri
1 adet büyük boy yumurta
2+1/4 su bardaðý un
2 çay kaþýðý kabartma tozu
1 yemek kaþýðý lavanta tohumu
1 tatlý kaþýðý limon kabuðu

Hazýrlanýþý:

Tereyaðýný ve þekeri homojen krema kývamý alana dek çýrpýn. Yumurtayý ekleyip çýrpmaya devam edin. Kavurduðunuz lavanta tohumlarýný bir býçak yardýmýyla mümkün olduðunca küçültün. Limon kabuðu rendesi ve lavanta tohumlarýný karýþýma ekleyip karýþtýrýn. Kabartma tozu ve unu eleyerek karýþýma ekleyin. Kurabiye hamurunu streç filme sarýp 30 dakika kadar buzdolabýnda dinlendirin.

Kurabiye hamurunu buzdolabýndan çýkarmadan 5-10 dakika önce fýrýný 190 derecede ýsýtýn. Fýrýn tepsisine piþirme kâðýdý serin ve kurabiye hamurundan ister birer yemek kaþýðý büyüklüðünde parçalar koparýp tepsiye aralýklý olarak dizin, isterseniz hamuru açýp bir kurabiye kalýbý yardýmýyla þekiller verin. Önceden ýsýttýðýnýz fýrýnda 15 dakika piþirin. Fýrýndan çýkarýnca 10 dakika kadar hiç dokunmadan soðumaya býrakýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen