ARA

Nutellalý Kurabiye

Nutellalý Kurabiye Derin bir kaba yumurtalarý kýrýn.


Malzemeler:

250 gr margarin (oda sýcaklýðýnda)
2 adet yumurta
1 su bardaðý pudra þekeri
2,5 su bardaðý niþasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardaðý un
Bulamak Ýçin:
Mýsýr gevreði
Bir kutu nutella
4-5 yemek kaþýðý sývýyað

Hazýrlanýþý:

Üzerine margarin yý, niþasta ve pudra þekeri ekleyin. Elinizle karýþtýrýn. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. Ele yapýþmayan yumuþak bir hamur elde edene kadar yoðurun. Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartýn. Elinizde oval þeklini verin. Yaðlý kaðýt serilmiþ fýrýn tepsisine dizin. Önceden ýsýtýlmýþ 160-170 derecelik fýrýna verin. Yaklaþýk 20-25 dakika piþirin. Kurabiyeler piþerken biraz geniþleyebilir, bu nedenle aralýklý yerleþtirin. Kurabiyelerin rengi çok deðiþmediðinden dolayý piþme sýrasýnda dikkat edin. Diðer yandan nutellayý bir kaba alýp, benmari usulü eritin.

Benmari Yöntemi: Büyük bir tencere içine su eklenir, kaynayýnca altý kýsýlýr. Ýçine daha küçük bir tencere konulur ve bu tencerenin içine su temas ettirmeden eritilecek malzeme konulur. Eriyen çikolatayý ocaktan alýn. Akýcý bir kývamda olmasý için içine sývýyaðý ekleyip, karýþtýrýn. Baþka bir kaba da mýsýr gevreðini koyun. Piþen kurabiyeleri fýrýndan alýn. Soðumaya býrakýn. Daha sonra kurabiyeleri önce çikolataya batýrýn. Akabinde mýsýr gevreðine bulayýn. Servis tabaðýna alýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen