ARA

Dereotlu-Peynirli Muffinler

Dereotlu-Peynirli Muffinler Nasýl muffin yaparsanýz yapýn hep kuru malzemelerle bir kapta, ýslak malzemeleri de ayrý bir kapta karýþtýrýp sonra ýslak malzemeleri kuru malzemelere 1 kerede katýp sadece un parçalarý kaybolana kadar hafifçe karýþtýrýnýz.


Malzemeler:

2 su bardaðý un
1 yumurta
1 çorba kaþýðý kabartma tozu
1/3 demet dereotu
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 çay kaþýðý tuz
1 su bardaðý yaðsýz peynir veya lor peyniri
1 su bardaðý süt
Çörekotu

Hazýrlanýþý:

Fazla karýþtýrmanýz muffinlerin kabarmasýný engelleyecektir. Fýrýnýnýzý önceden 190 derecede ýsýtýn. Unu, dereotunu, tuz, kabartma tozunu bir kapta karýþtýrýn. Ayrý bir kapta yumurta, süt, zeytinyaðý, lor peyniri ve sývý yaðý karýþtýrýn. Kuru malzemelerin ortasýný açýp sulu malzmleri daktarýn ve bir çatal yardýmýyla unlar kaybolana kadar karýþtýrýn. 12 adetlik muffin kabýna kaðýt muffin kalýplarýna harcý eþit paylaþtýrýn ve çörek otu serpin. 190 derecede 20-25 dakika piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen