ARA

New York Usulü Peynir Keki

New York Usulü Peynir Keki Fýrýnýn üst kýsmýna doðru fýrýn rafýný yerleþtirin ve fýrýný önceden 175 dereceye ýsýtýn.


Malzemeler:

1 bardak Sezon Siyah Pirinç (haþlanmýþ)
1 su bardaðý dövülüp ufalanmýþ kakaolu bisküvi ya da limonlu light bisküvi
1 paket viþne jölesi (tarifine göre yapýldýktan sonra haþlanmýþ pirinç ile karýþtýrýlacak)
1 su bardaðý dövülüp ufalanmýþ kepekli bisküvi
1 çorba kaþýðý þeker
2 çorba kaþýðý zeytinyaðý
Dolgu Ýçin: 4 paket Labne light peynir, 1+1/4 su bardaðý þeker, bir limonun kabuðunun rendesi, bir çay kaþýðý toz vanilya, 4 büyük yumurta (oda sýcaklýðýnda), 1 dolu çorba kaþýðý kepekli un, ½ su bardaðý taze krema (oda sýcaklýðýnda)
Üstünü ve Altýný Kaplamak Ýçin: Hazýrladýðýnýz viþne jöleli Sezon Siyah pirinçle karýþtýrýn ve soðumaya býrakýn.

Hazýrlanýþý:

Kekin tabaný için büyükçe bir kasede bisküvi kýrýntýlarýný ve þekeri karýþtýrýn, sonra zeytinyaðýný ekleyip hepsini karýþtýrýn. 23 cm çapýndaki ve yaðladýðýnýz mandallý kek kalýbýnýn içine boþaltýn ve bir bardaðýn dibini kullanarak karýþýmý kalýbýn dibine düzenli bir þekilde bastýrarak yayýn. (Biz Anneler Günü için kalpli kalýp kullandýk. Özel günler için siz de bu kalýplardan kullanabilirsiniz) Fýrýnda dokuz dakika kadar piþirin ve dýþarý alýn. Fýrýn ýsýsýný þimdi 260 dereceye yükseltin. Büyükçe bir kasenin içinde elektrikli çýrpýcýnýn orta hýzýyla krem peyniri ve þekeri çok iyi çýrpýn. Peynir artýk krema gibi olmalý ve hiç pütür kalmamalýdýr. Çok fazla çýrpmamalýsýnýz, aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar. Makineyi yavaþ hýzda çalýþtýrarak limon rendesi ve vanilyayý ekleyip karýþtýrmaya devam edin. Þimdi artýk yumurtalarý birer birer bu karýþýma ekleyerek çýrpmaya devam etmelisiniz.

Ara sýra kasenin kenarlarýný sýyýrarak peynirin pürüzsüz olmasýný saðlayýn. Unu ekleyip karýþtýrýn ve en son kremayý karýþtýrýn. Bu karýþýmý kek kalýbýndaki bisküvi tabanýnýn üzerine boþaltýn. Fýrýnda 11 dakika piþirin. Þimdi hemen fýrýn ýsý düðmesini 95 dereceye getirin ve peynir kekinin ortasý artýk sertleþmeye baþlayýnca dek fýrýnýn kapaðýný açmadan piþirin. Bu süre yaklaþýk 40 dakika alýr. Fazla piþirmeyin, sertleþir. Kalýbýn iç çevresinden bir býçakla geçin ve fýrýnýn tel çubuklu rafý üzerine oturtun. Üç saat soðumaya býrakýn. Üstünü plastikle kapayarak buzdolabýnda en az üç saat, tercihen bir gece bekletin. Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekein üstüne iyice kaplayýn. Ayný iþlemi isterseniz kenarlarýna da uygulayabilirsiniz. Servis için sýcak suya batýracaðýnýz bir býçakla dilimler kesip servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen