ARA

Bu Kurabiyeler Büzgülü

Bu Kurabiyeler Büzgülü Benim bildiðim büzgülü kurabiyeye benzeyen bir de burma baklava vardý... Ýlk adýný duyduðumda böyle söylemiþtim.


Doðru da söylemiþim... Çünkü bizim bildiðimiz burma baklavanýn kurabiyesiymiþ, sadece adý ve tabii tadý da farklý.

Malzemeler:

Yarým su bardaðý süt
Yarým su bardaðý yoðurt
Kabartma tozu
Yarým çay bardaðý sývý yað kaþýk katý yað
1 yumurta, aldýðý kadar un

Hazýrlanýþý:

Malzemelerin hepsini geniþçe bir kaptakulak memesi kývamýna gelene kadar yoðurun. Yoðurdunuz hamuru yarým saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 ceviz büyüklüðünde parça koparýp hamuru açýn. Açtýðýnýz hamurun arasýna niþasta koyun, üzerine tekrar açtýðýnýz yufkayý ekleyin ve her iki yufkayý da niþastayla birlikte açýn. Açtýðýnýz yufkalarýn üzerine sana&sývý yað eritip üzerine serpin ve ceviz, þeker de ekleyin. Hazýr olan yufkalarý oklavaya sarýn, hafifçe büzün. Büzdüðünüz yufkayý oklavadan çýkarýp istediðiniz þekilde dilimleyin. Üzerine biraz kaþýkla erittiðiniz yaðdan serpin. 175 derecelik fýrýnda 25-30 dk kadar piþirin. Pudra þekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Bol pudra þekerli yemenizi þiddetle tavsiye ederiz...

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen