ARA

Kuruvasan

Kuruvasan Tereyaðýný oda sýcaklýðýnda yumuþatýn.


Malzemeler:

4,5 su bardaðý un
1 su bardaðý ýlýk süt
1/2 su bardaðý ýlýk su
1 yemek kaþýðý kuru maya
2,5 yemek kaþýðý þeker
1 tatlý kaþýðýndan biraz fazla tuz
150 gr. Tereyað

Hazýrlanýþý:

Naylon poþetin içine tereyaðýný koyup diktörtgen þekilde inceltin (Bir baþka deyiþle buzdolabý poþetinin arasýna koyup tereyaðýný elinizle veya merdaneyle açýn). Ýnce hale getirin. Buzluða atýn. 20 dakika donana kadar buzlukta bekletin.

Bir tarafta unu eleyerek yoðurma kabýnýza alýn. Ýçine mayayý ve þekeri ekleyin ve karýþtýrýn. Ortasýný havuz gibi açýn. Ýçine sývý malzemeleri ve tuzu ekleyin. Yoðurmaya baþlayýn. Dilerseniz ekmek makinasýnýn hamur modunda yoðurabilirsiniz (Ekmek makinesinin içine normal ekmek malzemesi koyar gibi üstteki malzemeleri koyun, hamur modunda çalýþtýrýn).

Elinize yapýþmayan bir hamur elde etmelisiniz. Oda sýcaklýðýnda 30 dakika bekletin.Hamuru unlu tezgahta açýn. Çok inceltmeyin dikdörtgen þekilde kalýnlýðý bir parmak olacak þekilde açýn. Tam ortasýna buzlukta dondurduðunuz tereyaðýný kenarlarýndan taþmayacak þekilde yerleþtirin. Kenarlardaki kýsýmlarý orta yere getirecek þekilde hamuru kapatýn. Yeniden merdane ile bastýrarak açýn.

Ayný büyüklükte açýn. Bu sefer tereyaðsýz þekilde katlayýn. Yeniden açýn ve yine katlayýn. Yeniden açýn ve bir tepsinin içine koyup 12 saat buzdolabýnda bekletin. Sonraki gün buzdolabýndan çýkardýðýnýz hamuru üçgenler þeklinde kesin. uzun kýsýmdan baþlayarak yuvarlayýn. AY çöreði gibi þekil verip yaðlanmýþ kaðýt serili tepsiye koyun. Oda sýcaklýðýnda 2 saat mayalanmasýný bekleyin. Yumurta sarýsý ve 1 yemek kaþýðý suyu karýþtýrýp fýrça yardýmýyla sürün. Önceden ýsýtýlmýþ 170 derece fýrýnda üstleri kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen