ARA

Bayram Böreði

Bayram Böreði Ispanaklarý yýkayýp doðrayýn.


Malzemeler:

6 yufka
500 gr ýspanak
500 gr havuç
250 gr kýyma
1 su bardaðý lor peyniri
3 közlenmiþ kýrmýzýbiber turþusu
1 dilim ekmek içi
10 ceviz
2 soðan
2 pýrasa
2 yumurta
1 çay bardaðý süt
1.5 çay bardaðý ayçiçek yaðý
Tuz
Karabiber

Hazýrlanýþý:

Soðanlardan birini yemeklik doðrayýp 2 yemek kaþýðý ayçiçek yaðý ile pembeleþinceye kadar kavurun. Ispanaklarý ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandýrýn. Havucu rendeleyin. Pýrasalarý ince kýyýn ve havuç ile karýþtýrýn. 2 yemek kaþýðý ayçiçeði yaðý ile kavurun. Tuz, karabiber ekleyin. Soðaný ince kýyýn ve kýyma ile tavaya alýn. 2 yemek kaþýðý ayçiçek yaðý ekleyerek kavurun. Tuz, karabiber ile tatlandýrýn. Lor peynirine 1 yumurta ekleyip karýþtýrýn. Kýrmýzýbiber turþusu, ceviz içi ve ekmek içini mutfak robotunda karýþtýrýn. Bir kasede yumurta, süt ve kalan yaðý karýþtýrýn. Birinci yufkayý tezgaha yayýn ve ikiye katlayýn üzerine az miktarda sos sürün.

Geniþ olan kýsmýna ýspanaklý harcý yerleþtirin. Rulo þeklinde sarýn ve kenarda bekletin. Ýkinci yufkayý tezgaha yayýn ve yine ikiye katlayýn. Sos sürün havucu yerleþtirip rulo sarýn. üçüncü yufkayý kavrulmuþ kýyma, dördüncü yufkayla lor peynirli harç, beþinci yufkayý da kýrmýzýbiber harcý ile hazýrlayýn. Son kalan yufkayý tezgaha yayýn. Ortasýna hazýrladýðýnýz 5 yufka rulosunu üst üste gelecek þekilde yerleþtirin ve bohça sarar gibi sýkýca sarýn. Alüminyum folyaya sararak 1 gece buzdolabýnda bekletin. Ertesi gün folyadan çýkarýp yaðlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin ve 200 derece fýrýnda kýzarýncaya kadar piþirin. Dilimleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen