ARA

Sakýzlý Kurabiye

Sakýzlý Kurabiye Oda sýcaklýðýndaki tereyaðýný un ve pudra þekerini, sakýzý, kabartma tozu ve vanilyayý ister hamur yoðurucuda isterseniz bir tepsi içinde hamur haline getiriyoruz.


MALZEMELER:

250 gr. tereyaðý, (bu kurabiyede kesinlikle kaliteli bir tereyaðý kullanmalýyýz, çünkü kullanýlan yaðdan gelen kötü bir koku veya acý bir tat kurabiyemizin lezzetini bozacaktýr.)
4 çorba kaþýðý pudra þekeri
2 çorba kaþýðý buðday veya mýsýr niþastasý
Yaklaþýk 2 ½ su bardaðý un
2 kahve fincaný kadar ince dövülmüþ fýndýk
1 çay kaþýðý vanilya
2 çay kaþýðý kabartma tozu
2 diþ dövülmüþ sakýz!!! Diþlerin her biri en fazla bir nohut büyüklüðünde – toz olarak da 2 minik çay kaþýðýný dolduracak kadar olabilir, sakýz fazla gelirse veya raf ömrü geçmiþse kurabiyenizi acýlaþtýrabilir!!!
Üzerine dökmek üzere bir miktar daha pudra þekeri

HAZIRLANIÞI:

Hamurdan ufak bir parçayý elimize alýp yuvarlýyoruz ve hamurun daðýlmadan ve elimize yapýþmadan þekillendiðine emin oluyoruz. Yarým saat kadar buzdolabýnda dinlenen hamurumuzu ceviz büyüklüðünde yuvarlaklar halinde þekillendiriyor ve yaðlý kaðýt serilmiþ tepside önceden 180 dereceye ýsýtýlmýþ fýrýnda yaklaþýk 15 dakika kadar piþiriyoruz. Bu arada kurabiyelerimizin üzeri hafifçe çatlayacak ancak renkleri kararmayacak.

Fýrýndan çýkan sakýzlý kurabiyelerimiz iyice ýlýndýktan sonra üzerlerine pudra þekeri serpeleyerek süslüyoruz. Bundan sonrasý size kalmýþ. Ýsterseniz kokuyu duyup kapýyý çalanlara tattýrýr, isterseniz soðuyan kurabiyelerinizi bir teneke kutuda saklayabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Burada önerim sakýzý bir havanda azýcýk toz þekerle beraber döverek kullanmanýz veya önceden bir süre derin dondurucuda bekletip sonra dövmeniz, çünkü o zaman sakýzý kolayca toz haline getirebilirsiniz . Bu þekilde una ilave ettiðinizde sakýz bütün hamura eþit olarak daðýlacaktýr.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen