ARA

Ispanaklý Kek

Ispanaklý Kek Harç için kuru soðaný ve taze soðanlarý ince ince kýyýnýz.


Malzemeler:

2 yemek kaþýðý margarin
500 gram ýspanak
1 adet kuru soðan
4 adet taze soðan
Muskat
Tuz ve karabiber
Hamuru Ýçin;
3 su bardaðý un
3 yumurta
1 su bardaðý yoðurt
1 su bardaðý rendelenmiþ beyaz peynir
1 su bardaðý erimiþ margarin
1 paket kabartma tozu
3 adet taze soðan
3 tatlý kaþýðý kýrmýzý pul biber
Tuz ve karabiber
Üzeri Ýçin;
Ekmek üstü margarin

Hazýrlanýþý:

Ispanaklarý ayýklayýp, yýkadýktan sonra doðrayýnýz. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaþýðý margarini koyup, eritiniz. Ýçine ince doðranmýþ kuru soðanlarý ilave edip kuru soðanlar pembeleþinceye kadar kavurunuz. Kuru soðanlar pembeleþince içine doðranmýþ taze soðanlarý ve ýspanaklarý ekleyip, ýspanaklar suyunu çekene kadar kavurunuz. En son olarak içine muskat, tuz ve karabiberi koyup, baharatlandýrdýktan sonra ateþten alýnýz. Derin bir kabýn için önce yumurtalarý kýrýp, tazeliklerini kontrol ediniz.

Daha sonra içine eritip, soðuttuðunuz margarini, yoðurdu ve rendelenmiþ beyaz peyniri ekleyip, karýþtýrýnýz. Daha sonra içine unu ve kabartma tozunu, bir süzgeç yardýmý ile eleyerek ilave ediniz. En son olarak içine kýrmýzý pul biberi ve soðanlý ýspanaklý harcý koyup, tahta bir kaþýk yardýmý ile karýþtýrýnýz. Kek harcýný, sývý yað ile yaðladýðýmýz bir kek kalýbýna dökünüz. Önceden 185 derece de ýsýttýðýnýz fýrýnda 35- 40 piþiriniz. Piþen keki kendi kalýbýnda 5 dakika bekletip, biraz soðuttuktan sonra servis tabaðýna ters çevirip, dilimleyiniz. Ispanaklý kek dilimlerinin üzerine ekmek üstü margarin sürüp, ýlýk olarak servis ediniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen