ARA

Sosisli Karnýyarýk Börek

Sosisli Karnýyarýk Börek Önce içini hazýrlýyoruz.


Malzemeler:

4 adet yufka
1 paket sosis
2 adet domates
2 adet sivribiber
1 tatlý kaþýðý kadar salça
Tuz
Karabiber
Kýrmýzýpulbiber
1 su bardaðý su
1/2 su bardaðý sývýyað
3-4 yemek kaþýðý zeytinyað
Üzeri için;
Yumurta sarýsý,
Çörekotu

Hazýrlanýþý:

Bir tencereye 3-4 kaþýk sývýyað koyun domatesleri soyup küp küp doðrayýn tencereye atýn, biberlerin çekirdeklerini çýkarýp minik minik kýyýn tencereye ekleyin kavurun salça ekleyip minik minik kýyýlmýþ sosisleri katýn. Baharatlarý, tuzu ekleyip bir çay bardaðý su koyup piþirin. Sosisler suyunu çekip piþince altýný kapatýp soðutun. Birinci yufkayý serin yarým su bardaðý yað ile bir su bardaðý suyu bir kasede karýþtýrýn bu karýþýmdan fýrça ile yufkaya biraz sürün.

Ýkinci yufkayý birincinin üzerine yayýn yine yaðlý su sürün yufkayý önce ikiye bölün sonra üçe yada dörde bölün. Her parçanýn geniþ tarafýna iç malzemeden koyup geniþten dar tarafa doðru sarýn, yaðlý kaðýt serilmiþ tepsiye dizin. Bu yufka bitince kalanlarý da ayný þekilde yapýp dizin yumurta sarýsý sürüp çörekotu serpin. Daha sonra býçakla ortalarýna kesik atýp 180 derecede önceden ýsýnmýþ fýrýna atýn kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen