ARA

Karidesli Krep – 4 Kiþilik

Karidesli Krep – 4 Kiþilik Un, süt ve yumurtayý 1 çorba kaþýðý soya sosu ve 1.5 çorba kaþýðý erimiþ tereyaðý ile bir kaba koyun.


Malzemeler:

300 gr. Ayýklanmýþ ve Piþmiþ Karides
4 Dilim Konserve Ananas
Soya Sosu
1 Yumurta
1 Su Bardaðý Un
1 Su Bardaðý Süt
Zeytinyaðý
Tereyaðý
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Un, süt ve yumurtayý 1 çorba kaþýðý soya sosu ve 1.5 çorba kaþýðý erimiþ tereyaðý ile bir kaba koyun. Telle çýrpýn. Eðer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin. Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarýn. Aðzýný kapatýp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin. 20 gr.(1.5 çorba kaþýðý) tereyaðý ve 1 çorba kaþýðý zeytinyaðýný kýzdýrýn.

Karidesleri ve konserve suyu süzülüp doðranmýþ ananaslarý ekleyip 2 dakika kadar çevirin. 2 Çorba kaþýðý soya sosunu karabiberi ekleyip karýþtýrýn ve karýþtýrmaya devam ederek 2 dakika kadar piþirin. Çapý 16 cm olan bir tavayý yaðlayýp kýzdýrýn. Krep hamurunu dinlendirdiðiniz serin yerden alýn, telle tekrar yarým dakika kadar karýþtýrýn.

Sonra karýþýmdan bir kepçe alýn, ceviz büyüklüðünde tereyaðý erittiðiniz tavada krep haline getirin. Onu çýkarýp ikinci bir kepçe karýþýmý daha krep yapýn. Bu þekilde elinizdeki karýþým bitene kadar devam edin. Sonra da karidesli malzemeyi kreplere paylaþtýrýn, ikiye katlayýn ve yaðlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fýrýnda tutun. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen