ARA

Patlýcanlý Poðaça

Patlýcanlý Poðaça Bir kapta hamur için sývýyað, margarin, su, tuz ve aldýðý kadar unu karýþtýrýn. Kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur elde edene dek yoðurun.


Malzemeler:

3/4 su bardaðý sývýyað
1 çorba kaþýðý margarin
Yarým su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý tuz
Aldýðý kadar un Ýçi için:
2 adet bostan patlýcaný
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaþar peyniri Üzeri için:
1 adet yumurtanýn sarýsý
50 gr. rendelenmiþ kaþar peyniri

Hazýrlanýþý:

Bir kapta hamur için sývýyað, margarin, su, tuz ve aldýðý kadar unu karýþtýrýn. Kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur elde edene dek yoðurun. Ýçi için; patlýcanlarý közleyip, kabuklarýný soyun ve robottan geçirin. Ezilmiþ patlýcanlarý bir kaba aktarýp, üzerine doðranmýþ peynirleri ilave edin ve karýþtýrýn. Hamuru merdaneyle yarým cm. kalýnlýðýnda açýn.

Hamurdan, bardak yardýmýyla yuvarlaklar çýkarýn. Yuvarlak dilimlerin üzerine patlýcanlý içi pay edin. Yarým ay þeklinde kapatýn. Poðaçalarý hafif yaðlanmýþ tepsiye dizin ve üzerlerine fýrça yardýmýyla yumurta sarýsý sürün. Rendelenmiþ kaþar peyniri serpip, önceden ýsýtýlmýþ 190 derece fýrýnda 15 dakika piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen