ARA

Süslü Püslü Kurabiye

Süslü Püslü Kurabiye Bir kapta pudraþekeri, tereyaðý, vanilya ve tuzu mikserle ya da tel çýrpýcý ile çýrpýn.


Malzemeler:

1/2 paket tereyaðý (oda sýcaklýðýnda, yumuþak, 125 gr.)
1 çay bardaðý pudraþekeri (50 gr.)
1,5 su bardaðý un (150 gr.)
1 paket vanilya
1 tutam tuz

Hazýrlanýþý:

Bir kapta pudraþekeri, tereyaðý, vanilya ve tuzu mikserle ya da tel çýrpýcý ile çýrpýn. Önce 1 su bardaðý unu ekleyerek, daha sonra da kalan unu ihtiyaca göre ilave ederek çok yumuþak olmayan, ele yapýþmayan ve kolay þekillenen bir hamur elde edin.

Hamuru stretch filme sararak 30 dk buzdolabýnda bekletin. Daha sonra hamuru merdaneyle orta kalýnlýkta açarak kurabiye kalýplarýyla þekil verip yaðlanmýþ ya da yaðlý kaðýt serili tepsiye dizin. 170 derecedeki önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda beyaz kalacak þekilde 10-15 dakika kadar piþirin, soðuyunca tepsiden alýn.

Süslemek için 1 paket (80 gr.) bitter çikolatayý benmari usulü eritip kurabiyelerin dilediðiniz bir kýsmýný erimiþ çikolataya batýrýn. Çikolata donmadan önce isterseniz fýstýk ya da fýndýk tozu, hindistan cevizi, renkli þekerlemeler ya da kýyýlmýþ badem gibi malzemelere bulayarak çikolata tamamen katýlaþtýðýnda servis yapýn.

Tariflerin hepsini deneyip memnun kaldýðým(ýz) için hepsi hakkýnda çok lezzetli ve pratik yorumunu yapacaðým. Özellikle salatalarý denemenizi tavsiye ederim. Pirinç salatasýna bayýldým ben. Bir de muzlu pastacýk çok pratik ve þýk bir tarif bence, onu da yýlbaþý akþamý servis yapabilirsiniz mesela. Süslü püslü kurabiye de yeni yýl kurabiyeniz olabilir.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen