ARA

Portakallý Cevizli Kurabiye

Portakallý Cevizli Kurabiye Oda sýcaklýðýndaki tere yaðý yada margarini, portakal kabuðu rendesini ve þekeri iyice kabarýp krema gibi olana kadar mikserinizle çýrpýn.


Malzemeler:

125 gr. Tere yaðý veya margarin (Amerikada yaþayanlar için: Yaðýn yarýsý yerine vegetable shortening koyarsanýz daha güzel olur)
Yarým çay bardaðý kadar sývý yað
Yarým su bardaðý toz þeker
2 su bardaðýndan 2 parmak fazla un
1 portakal kabuðu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiþ
Yarým su bardaðý ince çekilmiþ ceviz
Arzuya göre 1 çay kaþýðý toz vanilya

Hazýrlanýþý:

Oda sýcaklýðýndaki tere yaðý yada margarini, portakal kabuðu rendesini ve þekeri iyice kabarýp krema gibi olana kadar mikserinizle çýrpýn. Ýçine elenmiþ unu, isterseniz vanilyayý ilave edip karýþtýrýn. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin.

Eðer hamur haline gelmiyorsa bu aþamada biraz sývý yað biraz süt ilave ederek tutmasý saðlayýn. Yumuþakça bir hamur olacak Hamuru 2-3 cm kalýnlýðýnda uzunca kalem þeklinde yuvarlayýn.

Tahta üzerinde bastýrarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kaðýdý veya alüminyum folyo ya serpilmiþ þeker kristallerinin üstünde bastýrarak bulayýn. Ýri þeker kristalleriniz yoksa normal þekere veya çekilmiþ ceviz, fýndýk, bademe bulayabilirsiniz.

Folyo ile sarýp yarým saat buzlukta soðumasýný saðlayýn. Daha sonra çýkarýp kalýnca dilimler halinde keserek yaðlanmýþ tepsiye aralýklý olarak dizin. Önceden ýsýtýlmýþ 325F (165C) dereceli fýrýnda kenarlarý hafif kýzarana kadar, yaklaþýk 20-25 dakika piþirin.

20 dakikada daha kýzarmamýþsa fýrýnýn ýsýsý biraz daha artýrabilirsiniz. Biraz ýlýndýktan sonra tepsiden alýp soðumaya býrakýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen