ARA

Yeþil Mercimekli Pilaki

Yeþil Mercimekli Pilaki Mercimekleri yýkayýn, sekiz ila on saat süre lie soðuk suda bekletin.


Malzemeler:

1 su bardaðý yeþil mercimek
1 orta boy soðan
2 diþ sarýmsak
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 tatlý kaþýðý salça
1 tatlý kaþýðý kuru nane
5 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Mercimekleri yýkayýn, sekiz ila on saat süre ile soðuk suda bekletin. Soðanýn kabuðunu soyun, diþ þeklinde çentin. Sarýmsaklarýn kabuðunu soyun, bütün býrakýn. Havucu kazýyýn, uzunlamasýna ikiye bölün, bir santim kalýnlýðýnda yarým ay þeklinde doðrayýn. Patatesin kabuðunu soyun, bir santimlik küp þeklinde doðrayýn, kararmamasý için soðuk suya atýn.

Salçayý bir kahve fincaný ýlýk suda eritin. Tencereye ýslatýlmýþ mercimeði soðuk su ve tuz ile birlikte koyarak diriliðini tam kaybetmeden yumuþayýncaya kadar haþlayýn, süzün. Ýki kaþýk zeytinyaðý ile soðan ve sarýmsaðý 3-4 dakika kavurun, havucu ve patatesi ekleyin 2-3 dakika daha kavurun, bir su bardaðý sýcak su koyun, tuz ve karabiberi ekleyin.

Kaynamaya baþlayýnca süzmüþ olduðunuz haþlanmýþ mercimekleri koyun, on beþ dakika kýsýk ateþte, arada bir suyunu kontrol ederek, gerekirse sýcak su ekleyerek, piþirin. Ocaðý söndürmeden tencereye naneyi serpin, karýþtýrýn ve kapaðý kapalý olarak soðumaya býrakýn. Ilýk veya soðuk olarak ikram edin. Salça yerine taze domates ile de yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen