ARA

Bakla Ezmesi (4 Kiþilik)

Bakla Ezmesi (4 Kiþilik) Baklalarý süzüp soðuk suda durulayýn. Büyük bir tencereye koyup üstüne soðuk su ekleyip bir taþým kaynatýn.





Malzemeler:

100 g. kuru iç bakla (Geceden soðuk suda ýslatýlmýþ)
4-5 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 yemek kaþýðý kýrmýzý þarap sirkesi
1 diþ sarýmsak (ezilmiþ)
Tuz ve karabiber

Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrýlmýþ
1 salatalýk, ince çubuk halinde kesilmiþ
2 kereviz sapý, ince çubuk halinde kesilmiþ
2 havuç ince çubuk halinde kesilmiþ
1 küçük yeþil biber, ince çubuk halinde kesilmiþ
1 küçük kýrmýzý biber ince çubuk halinde kesilmiþ
1 bað kýrmýzý turp

Hazýrlanýþý :

Baklalarý süzüp soðuk suda durulayýn. Büyük bir tencereye koyup üstüne soðuk su ekleyip bir taþým kaynatýn. Sonra ateþi kýsýp, tencerenin kapaðým yarý kapatýp 1 1/4 saat baklalar yumuþayýncaya kadar piþirin. Piþirme sýrasýnda gerekirse sýcak su ekleyin.

Baklalarý süzüp, suyunu bir kenara ayýrýn. Baklalarý 4 yemek kaþýðý zeytinyaðý, sirke, sarýmsak, tuz, biber ve ayrýlmýþ bakla suyundan 4 yemek kaþýðý ile birlikte blender'a koyup, koyulaþýncaya kadar karýþtýrýn. Çok koyu olursa biraz daha piþme suyundan ekleyin.

Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karýþtýrdýktan sonra bir servis kasesine aktarýn. Kaseyi bir servis tabaðýnýn ortasýna yerleþtirip, etrafýna sebzeleri yerleþtirin.

AÞÇIDAN ÖNERÝLER:

Eðer baklalarý, geceden ýslatmak için vaktiniz yoksa ýslatma zamanýný sýcak su kullanarak kýsaltabilirsiniz. Baklalarý büyük bir tencereye koyup, üstüne soðuk su ekleyip kaynatýn. Süzüp tekrarlayýp sonra ateþten alýp 2 saat sýcak suda býrakýn. Daha çok zaman kazanmak için 425 g. konserve bakla kullanabilirsiniz. Bu takdirde ezme 30 dakikada hazýrlanabilir.

DÜDÜKLÜDE PÝÞÝRME: Kurutulmuþ baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada piþirilebilir.

SERVÝS ÖNERÝLERÝ: Tarifteki miktar 4 kiþi için baþlý baþýna bir salata ya da 8 kiþi için bir baþlangýç mezesi olarak düþünülmelidir.

DONDURMA. Ezme çok iyi donabilir. Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Servisten 2 saat önce dondurucudan çýkarýp oda sýcaklýðýnda çözülmeye býrakýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen