ARA

Sebze Ezmesi

Sebze Ezmesi Sebzeleri ayýkladýktan sonra, buharda piþirin. 18 dakika fasulye ve bezelye için, 25 dakika havuç için yeterli olacaktýr.


Malzemeler:

400 gr. taze fasulye
60 gr. un
600 gr. havuç
125 gr. ayýklanmýþ bezelye
7 adet yumurta
4 su bardaðý süt
Karabiber
150 gr. tereyaðý
Tuz

Hazýrlanýþý:

Sebzeleri ayýkladýktan sonra, buharda piþirin. 18 dakika fasulye ve bezelye için, 25 dakika havuç için yeterli olacaktýr. 60 gr. tereyaðýný eritin; unla karýþtýrýn ve bir beyaz meyane (beþamel salça) hazýrlayýn. Unla yaðý bir dakika kavurup üzerine soðuk sütü döküp bir taþým kaynatýn.

Tuzunu, karabiberini ekip 5 dakika hafif ateþte karýþtýrarak piþirin. 6 adet havucu ayýrýp geri kalanýný mikserden geçirin. Beyaz meyanenin yarýsýný, çýrpýlmýþ yumurta, 30 gr. tereyaðý, tuz ve karabiberi mikserden geçirdiðiniz havuca katýn.

Tereyaðý ile yaðladýðýnýz pasta kalýbýna dökün. Taze fasulyeyi mikserden geçirin. Kalan beyaz meyane ile karýþtýrýn. 3 adet yumurta, 20 gr. tereyaðý, tuz ve karabiberi ilâve edin. Ve, kalýptaki havuçlarýn üzerine dökün.

Kalýbý alüminyum folyo ile kaplayýp bu kalýbý kaynar suya oturtarak 30 dakika kaynatýn. Buna, “benmarî usulü piþirme” deniyor! Ezmeyi kalýptan çýkarýp ortasýndaki boþluðu, kalan havuç ve iç bezelye ile doldurun. Kalan tereyaðýný eritip üzerine gezdirin. Sýcak sýcak ikram edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen