ARA

Semizotlu Cacýk

Semizotlu Cacýk Semizotunun kök kýsýmlarýný ayýklayýp, bol suda yýkayalým. Sarýmsaklarý havanda döverek, yoðurda ekleyelim. Yoðurda çok az su ilave edelim.


Malzemeler:

150 gr Semizotu
2 Su Bardaðý Nohut
3-4 Diþ Sarýmsak
1 Tatlý Kaþýðý Kuru Nane
3 Çorba Kaþýðý Zeytinyaðý
Su, Tuz

Hazýrlanýþý:

Semizotunun kök kýsýmlarýný ayýklayýp, bol suda yýkayalým. Sarýmsaklarý havanda döverek, yoðurda ekleyelim. Yoðurda çok az su ilave edelim.

Koyu ayran kývamýna gelinceye kadar bir çatal yardýmýyla iyice çýrpalým. Yýkanmýþ semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasýnýn üzerine koyup, keskin bir býçak yardýmýyla yarým cm aralýklarla doðrayalým.

Ýri iri doðradýðýmýz semizotunu ve tuzu, çýrptýðýmýz yoðurdun içine ilave edelim. Hepsini karýþtýrdýktan sonra kaselere dolduralým. Üzerine zeytinyaðý gezdirelim. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanýnda servis yapalým.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen