ARA

Kabune

Kabune Parça et 1 küçük baþ soðanla beraber iyice yumuþayana kadar haþlanýr. Haþlandýktan sonra çok küçük olmayacak þekilde didiklenir.


Malzemeler:

2 baþ beyaz büyük kuru soðan
1 küçük baþ soðan (eti haþlamak için)
1 kg parça dana eti (orta yaðlý)
1 su bardaðý haþlanmýþ nohut
3 su bardaðý amerikan pirinci
3 su bardaðý sýcak etsuyu
1/2 paket tereyaðý
1-2 adet yeþil biber
Tuz, karabiber, maydanoz

Hazýrlanýþý:

Parça et 1 küçük baþ soðanla beraber iyice yumuþayana kadar haþlanýr. Haþlandýktan sonra çok küçük olmayacak þekilde didiklenir. Soðanlar yarým ay þeklinde doðranýr, biraz tuz ve karabiber ile ovulur.

Amerikan pirinci bol suyla yýkanarak niþastasý alýnýr. Düz tabanlý bir pilav tenceresinin en altýna soðanlar yayýlýr. Soðanýn üzerine etler serilir. Etin üstüne haþlanmýþ nohut ve parmak boðumu büyüklüðünde doðranmýþ yeþil biber konur.

Bunlarýn üzerine yýkanmýþ Amerikan pirinci serilir. 3 bardak etsuyu, tuz ve eritilmiþ tereyaðý dökülür. Orta ateþte kaynayana kadar ve kaynadýktan sonra kýsýk ateþte pirinçler yumuþayana kadar piþirilir. Piþerken hiç karýþtýrýlmamasý önemlidir.

Kabune piþince üstüne temiz bir bez konur ve 15 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra tahta bir kaþýkla pirinçler kýrýlmadan alt üst ederek iyice karýþtýrýlýr. Servis tabaðýna kubbe þeklinde alýnýr. Üzeri karabiber ve maydonozla süslenerek servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen