ARA

Domatesli Pilav (4 kiþilik)

Domatesli Pilav (4 kiþilik) Yýkanmýþ pirinçler bir kenarda beklerken pilavýn olmazsa olmazlarýndan bir kaþýk tereyaðý ve birazcýkta zeytinyaðýný tencerede eritelim.


Malzemeler:

2 bardak pirinç
2 adet büyük boy domates
Tereyaðý
Zeytinyaðý
1 adet tavuk suyu tablet

Hazýrlanýþý:

2 bardak ayýklanmýþ pirinci kaynar suda 25-30 dakika kadar beklettikten sonra soðuk suyla 2-3 kere yýkayalým ki tane tane dökülsünler tabaða.

Yýkanmýþ pirinçler bir kenarda beklerken pilavýn olmazsa olmazlarýndan bir kaþýk tereyaðý ve birazcýkta zeytinyaðýný tencerede eritelim.

Ýyice kýzan yaðýn üstüne rendelediðimiz domatesleri ekleyip piþirelim. 2 bardak pirinç için 3 bardak su koyalým ve kaynadýktan sonra tavuk suyu tabletimizi atýp içine eritelim.

Su iyice kaynadýktan sonra içine tuz ekip pirinçlerimizi de ekleyelim.

Suyu dibinde çok az kalana kadar kýsýk ateþte piþirelim. Altýný kapatýp tencerenin kapaðýna demini almasý için poþete koyup 10 dakika kadar bekleyelim.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen