ARA

Bademli ve Üzümlü Pilav

Bademli ve Üzümlü Pilav Ön hazýrlýk olarak pirinci ayýklayýn. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aþacak kadar tuzlu ýlýk su ilave edin.


Malzemeler:

400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlý kaþýðý Tuz
2 bardak Et suyu

Hazýrlanýþý:

Ön hazýrlýk olarak pirinci ayýklayýn. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aþacak kadar tuzlu ýlýk su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaþýðý tuz kullanýn. Pirinci 2 saat ýslatýn. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarýp, süzülmeye býrakýn.

Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateþte birkaç dakika kaynatýn. Kabý ateþten alýp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soðuk su geçirin. Kabuklarýný soyup, atýn. Badem içlerini bir kenarda saklayýn.

Kuru üzümü ayýklayýn. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.

Küçük bir sahanda yaðýn beþte birini, orta ateþte eritin. Yað kýzýnca ayýklanmýþ badem içlerini koyup, bir kaþýkla sýk sýk karýþtýrarak, birkaç dakika, bademler sararýncaya kadar piþirin. Kabý ateþten alýn.

Et suyunu bir taþým kaynatýp, bir kenara alýn. Kalan 80 gram yaðý orta boy bir tencerede, orta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca, bademleri piþirdiðiniz sahandaki yaðý da süzdürerek ilave edin. Kýzgýn yaða pirinci ilave edip, bir kevgirle sýk sýk karýþtýrarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlý kaþýðý tuz ve sýcak et smýýnu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya býrakýn. Kevgirle birkaç kere karýþtýrýn. Tencerenin kapaðýný sýkýca örtün. Ateþi iyice kýsýn. Pirinci 10 dakika piþirin.

Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika piþince tencerenin kapaðýný açýn. Süzülmüþ üzüm ve kavrulmuþ bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karýþtýrýn. Tencerenin kapaðýný tekrar sýký sýký örtün.

Yine kýsýk ateþte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar piþirin. Ocaðý kapatýn. Tencerenin kapaðýný açýp, pilavýn üzerine temiz bir bez örtün. Kapaðý tekrar kapatýn. Bademli ve üzümlü pilavý, bu þekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen