ARA

Dana Kýymalý Ve Taze Fasülyeli Pilav

Dana Kýymalý Ve Taze Fasülyeli Pilav Bu pilavýn yapým tekniði Ýran’da veya bazý uzak doðu ülkelerinde uygulanan ve makarna piþirmeye benzeyen bir tariftir.


Basmati veya jasmin gibi uzun ince pirinçleri piþirmenin en kolay ve lezzetli halidir.

Malzemeler:

2 adet et bulyon
2 bardak basmati pirinç
3 kaþýk zeytinyaðý
3 bardak ýlýk su
200 g az yaðlý dana kýyma
400 g kýlçýðý alýnmýþ ve verev doðranmýþ taze fasulye
2 adet orta boy soðan, uzunlamasýna doðranmýþ
2 diþ sarýmsak
2 kaþýk domates salçasý
1 tatlý kaþýðý zerdeçal ya da diðer bilinen adý ile hint safraný
100 g yufka

Hazýrlanýþý:

Pirincinizi tel veya ince delikli bir süzgeç ile akan soðuk suyun altýnda 2 dakika yýkayýn. Pirincin niþastasýnýn akýp gittiðini ve gittikçe daha berrak bir suyun aktýðýný göreceksiniz. Derin bir tencereye makarna suyu koyar gibi 1 litre su koyun. Haþlamak için koyduðunuz suya, kaynamaya baþladýðýnda pirincinizi ve fasulyenizi ilave edip 5 dakika boyunca makarna gibi haþlayýp süzün ve kenara ayýrýn. Hala sýcak olan tencereye sývý yaðý koyun, soðan ve sarýmsaðý ve koyup bir parça kavurun, zerdeçalý ilave edip soðanlarýn rengi deðiþene kadar kavurun. 1 fincan ýlýk suyun içerisine 2 tablet Knorr et bulyonu ekleyip eriyene kadar karýþtýrýn.

Kýymayý tencereye ilave edip kavurmaya devam edin, salçayý ekleyin. 1 fincan su içinde erittiðiniz bulyonu ve suyu kýymaya ilave edin. 3 dakika daha kavurup kenara ayýrýn. Teflon ve seramik kaplamalý pilav tencerenizin tabanýna bir parça sývý Becel yað sürüp üzerini yufka ile kaplayýn. Fasulyeli haslanmýþ pilavýnýzý göz kararý 3’e ayýrýp üçte birini yufkanýn üzerine serin, üzerine kýymalý harcýnýzdan ilave edip yine pilav koyun, elinizdeki malzemeler bitene kadar kat kat tekrarlayýn. Dilerseniz kiymali harc ile pilavi karistirip bir seferde de yufkanin uzerine alabilirsiniz. Kýsýk ateþin üstünde kapaðý iyice kapanmýþ bir þekilde 15 dakika piþirin. Ateþten alýp 5 dakika dinlendirin. Beyaz bir servis tabaðýna ters çevirerek servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen