ARA

Pilav Yapmak Zor Ýþ

Pilav Yapmak Zor Ýþ Gerçekten de pilav yapmak zor iþ... Annelerimizden biliriz mis gibi terayað kokulu, tel tel olmuþ pilavý nasýl emekle hazýrladýðýný.


Ben de annemden gördüklerimi denemeye baþlar oldum. Bunlardan ilk denemem de pilav oldu. Bir türlü o kývamý tutturamadým. Sonra annemden öðrendim ki pilav da aþk gibi özen istiyormuþ. Özenle yeniden pilav yapmaya çalýþtým ve bu sefer annemin ki kadar olmasa da kývamýný tutturdum, tel tel oldu. Benim gibi pilav yapmakta zorlanan, pilav yapmanýn zor iþ olduðunu düþünenler için pilav tarifini sizlerle paylaþýyorum.

Malzemeler:
Pirinç – 2 bardak
Bulgur
Arpa þehriye
Dereotu
Maydonoz
Domates rendesi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Margarin

Diyeceksiniz ki bu bizim bildiðimiz pilav deðil... Evet doðru bilinen klasik pilavlardan deðil. Biraz daha farklý olsun diye içini renklendirdim...

Hazýrlanýþý:
Öncelikle pirinç ve bulgur ile arpa þehriyeyi margarinle kavurun. Arkasýndan maydonuz, dereotu, pul biber ve karabiber, domates rendesini ekleyin. Biraz daha kavurmaya devam edin. Sonrasýnda ise piþen pilavýnýzý dinlenmeye býrakýn. Servis yaparken de üzerine defneyapraðý ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen