ARA

Sebzeli Davet Pilavý (4 kiþilik)

Sebzeli Davet Pilavý (4 kiþilik) Pirinci yýkayýp tuzlu suda haþlayýn. Kabaðý temizleyip küp küp doðrayýn.


Malzemeler:

2 su bardaðý pilavlýk pirinç
1 kabak
Yarým demet dereotu
10 taze soðan sapý
3 domates
1 çorba kaþýðý sývýyað
1 çorba kaþýðý margarin
5 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar peyniri
Tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Pirinci yýkayýp tuzlu suda haþlayýn. Kabaðý temizleyip küp küp doðrayýn. Domatesleri soyup doðrayýn. Taze soðan saplarýný ve dereotunu yýkayýp kýyýn. Fýrýný 180 dereceye ayarlayýp ýsýtýn.

Sývýyaðý tavada kýzdýrýp kabaðý kavurun. Dereotu ve soðaný ekleyip birkaç kez karýþtýrdýktan sonra ateþten alýn. Karýþýmýn 3 çorba kaþýðý kadarýný süsleme için ayýrýn. Fýrýn kalýbýný yaðlayýn.

Pirinci süzüp eritilmiþ margarin, rendelenmiþ kaþar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin. Ýyice karýþtýrýp iki ayrý tabaða paylaþtýrýn. Birine kabaklý karýþýmý ilave edip harmanlayýn.

Sade pirinci kalýba alýp kaþýkla düzeltin. Üzerine domatesi yayýp kabaklý pirinci ekleyin ve fýrýnda piþirin. Servis tabaðýna ters çevirerek kalýptan çýkarýn. Ayýrdýðýnýz kabaklý karýþýmla süsleyin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen