ARA

Yufkalý Pilav

Yufkalý Pilav Havuç ve patatesi küp þeklinde küçük küçük doðrayýn.


Malzemeler:

4 Havuç
2 Patates
2 Su Bardaðý Bezelye
4 Su Bardaðý Pirinç
5 Su Bardaðý Su
5 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
2 Yufka
1 Yumurta Sarýsý
1 Kahve Fincaný Süt
Karabiber, Tuz

Hazýrlanýþý:

Havuç ve patatesi küp þeklinde küçük küçük doðrayýn. Doðradýðýnýz sebzeleri ve bezelyeyi haþlayýp süzün. Bir tencerede tereyaðýný eritip haþlanmýþ sebzeleri ekleyerek kavurun. Diðer tarafta pirinci ayýklayýp ýlýk suyla ýslatýn. Pirinç yumuþadýktan sonra suyunu süzerek kavrulan sebzelere ilave edip 5 dakika daha kavurun.

Tuz ve karabiber serperek 5 su bardaðý su ekleyin ve kaynamaya býrakýn. Pilav kaynadýktan sonra altýný kýsýp suyunu çekene kadar piþirin. Her iki yufkayý da dörde bölün. Bir çorba kasesinin içine böldüðünüz yufkalardan birini yerleþtirin. Yufkanýn üzerine süt sürüp piþirdiðiniz pilavla kasenin içini doldurun. Pilavýn üzerini kasenin kenarlarýndan taþan yufkayla kapatýn. Yaðlanmýþ fýrýn tepsine kaseyi ters çevirerek yerleþtirin.

Diðer yufka parçalarýna da ayný iþlemi uygulayarak tepsiye dizin. Tepsideki yufkalarýn üzerine yumurta sarýsý sürüp 200 derece fýrýnda üstü kýzarana kadar piþirin. Bembeyaz pilav için Pilavýnýzýn kar gibi bembeyaz olmasýný istiyorsanýz, piþirirken içine bir dilim limon atýn. Hem pilava ayrý bir lezzet katacak, hem de pirinçlerin bembeyaz piþmesini saðlayacaktýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen