ARA

Ramazan Pilavý

Ramazan Pilavý Nohut akþamdan ýslatýlýr, ertesi günü yumuþayana kadar haþlanýr.


Malzemeler:

Yarým kg. dana kuþbaþý
1 adet kuru soðan
1 su bardaðý eriþte
1 su bardaðý nohut
2 su bardaðý pirinç
1 çorba kaþýðý tereyaðý
1 çay bardaðý ayçiçeði yaðý
5 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý karabiber
1,5 tatlý kaþýðý tuz

Hazýrlanýþý:

Nohut akþamdan ýslatýlýr, ertesi günü yumuþayana kadar haþlanýr. Etin üzerine ince kýyýlmýþ soðan az tuz ve 5 su bardaðý su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede piþirilir.

Tencereye tereyaðý ve ayçiçeði yaðý konur.Isýnýnca eriþte atýlýr, pembeleþene dek kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden yýkanmýþ süzülmüþ pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur.

Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soðanlý et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapaðý kapatýlýr. Kaynama noktasýna geldikten sonra ateþ kýsýlýr 10 dakika daha piþirilir.

Tencere ile kapak arasýna kaðýt havlu kapatýlýr, ateþ söndürülür, yarým saat dinlendirilir. Süre sonunda pilav geniþ diþli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karýþtýrýlýr. Servise sunulur.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen