ARA

Izgara Sebze Salatasý

Izgara Sebze Salatasý Kabak ve patlýcanlarý temizleyip uzunlamasýna ortadan ikiye kesip 2-3 cm parçalar halinde doðrayalým.


Malzemeler:

1 Adet Patlýcan
2 Adet Kabak
2 Adet Yeþil Dolmalýk Biber
2 Adet Sarý Dolmalýk Biber
8 Adet Kuzu Ispanak
5 Dal Taze Soðan
5 Dal Sarýmsak
150 Gr Keçi Peyniri
3 Kaþýk Taze Nane
1 Kaþýk Sirke
1 Tutam Tuz
1 Tutam Kýrmýzý Toz Biber
1 Dal Taze Nane

Hazýrlanýþý:

Kabak ve patlýcanlarý temizleyip uzunlamasýna ortadan ikiye kesip 2-3 cm parçalar halinde doðrayalým. Biberleri temizleyip uzunlamasýna doðru dörde bölelim. Taze soðan ve sarýmsaklarý verev doðrayalým.

Ardýndan ýzgara telini 1 kaþýk zeytinyaðý ile yaðlayýp fýrýn ýzgarayý çalýþtýrýp ýsýtalým. Hazýrladýðýmýz patlýcan, kabak, biber, domates, taze soðan ve sarýmsaklarý tahta þiþlere dizip fýrýnda ya da mangalda közleyelim.

Sos için zeytinyaðý, sirke, tuz ve kýrmýzý tozbiberi derin bir kaseye alýp karýþtýralým. 5 dakika dinlendirelim. Keçi peynirini dilimleyip ýzgarada hafif közleyin.

Közlenmiþ sebzeleri servis tabaðýna alýp üzerine keçi peynirini serpiþtirelim. Ve sosu gezdirip fesleðen yapraklarýyla süsleyelim. Ilýk olarak servis yapalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen