ARA

Brüksel Lahana Salatasý

Brüksel Lahana Salatasý Brüksel lahanalarý temizlenir, çok yumuþamayacak þekilde haþlanýr. Diðer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir.


Malzemeler:

2 adet Havuç
1 adet Kabak
10 adet Brüksel Lahanasý
100 gr Tam yaðlý tuzlu beyaz peynir
4 adet Büyük diþ sarýmsak
Zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Brüksel lahanalarý temizlenir, çok yumuþamayacak þekilde haþlanýr. Diðer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir.

Tavaya zeytinyaðý konulur ve kýzdýrýlýr, önce havuçlar atýlýr, birkaç dakika çevrilir, ardýndan kabaklar atýlýr. Çatalla ara sýra yumuþaklýklarý kontrol edilir, istenen kývama gelince, minik parçalara bölünmüþ sarýmsaklarý içine atýlýr.

Haþlanmýþ brüksel lahanalarý ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiþ olduðumuz beyaz peynir sebzelerle karýþtýrýlýr ve birkaç dakika tahta kaþýkla çevrilerek erimesi saðlanýr. Sýcak olarak servis yapýlýr. Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen