ARA

Taze Soðanlý ve Safranlý Makarna

Taze Soðanlý ve Safranlý Makarna Taze soðan ve sarýmsaklarý temizleyip beyaz ve yeþil kýsýmlarýný ince ince doðrayalým. Ýkisini de bir bir kaseye alýp elimizde ovarak halka halka ayýralým.


Malzemeler:

1 Paket Yumurtalý Eriþte
2 Dal Taze Soðan
2 Dal Taze Sarýmsak
5 Dal Maydanoz
30 Gr Margarin
1 Kaþýk Ceviz Ýçi
1 Tutam Safran
1 Adet Havuç
1 Tutam Tuz

Hazýrlanýþý:

Taze soðan ve sarýmsaklarý temizleyip beyaz ve yeþil kýsýmlarýný ince ince doðrayalým. Ýkisini de bir bir kaseye alýp elimizde ovarak halka halka ayýralým. Maydanozu da temizleyip robotta kýyalým.

Ardýndan margarini tencereye alýp kýsýk ateþte eritip soðan ve sarýmsaðý ilave edelim hafif pembeleþinceye dek kavuralým. Ocaktan alýp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karýþtýralým.

Sonra ayrý bir tencerede suyu kaynatýp kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayý haþlayalým. Süzüp kavurduðumuz soðanlý karýþýma ekleyip malzemeler birbirine karýþýncaya kadar karýþtýralým.

Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun þeritler halinde doðradýktan sonra teflon tavaya alýp rengi dönünceye kadar sote edelim. Ve makarnayý servis tabaðýna alýp üzerini havuçla süsleyelerek servis yapalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen