ARA

Putenasca Usulu Spagetti

Putenasca Usulu Spagetti Domatesleri yýkayýnýz. Bol suda haþlayýnýz.


Malzemeler:

Spaghetti 350 g
Taze domates 450 g
Maydanoz zevke göre
Zeytinyaðý 4 yemek kaþýðý
Sarýmsak 2 diþ
Kýrmýzý acý biber 2 adet
Kekik 1 tutam
Salça 1 yemek kaþýðý
Kapari 2 yemek kaþýðý
Hamsi fileto 4 adet
Zeytin 100 g
Tuz

Hazýrlanýþý:

Domatesleri yýkayýnýz. Bol suda haþlayýnýz. Kabuklarýný soyunuz, hafifçe sýkýnýz ve küçük parçalar halinde doðrayýnýz. Bir tavada zeytinyaðý ile kýrmýzýbiberleri ve 2 diþ sarýmsaðý kahverengileþinceye kadar piþiriniz. Bir tutam tuz ve domatesleri ekleyip karýþtýrýnýz, 20 dakika orta ateþte piþmeye býrakýnýz. Hamsileri soðuk suyun altýnda yýkayýn, ikiye ayýrýp kýlçýklarýný çýkarýnýz ve domateslere ekleyiniz.

Kaparileri suyun altýnda yýkayýnýz ve iyice kurulayýnýz. Zeytinleri büyük parçalar halinde doðrayýnýz, kapari ve domates salçasý ile birlikte sosa ekleyiniz.15 dakika piþmeye býrakýnýz, bir tutam tuz, kelik ve maydanoz ekleyiniz. Spaghetti’yi tuzlu bol suda paketin üzerinde yazan süre kadar piþiriniz, süzünüz ve sos ile karýþtýrýnýz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen