ARA

Çiftçi Usulü Spagetti (4 Kiþilik)

Çiftçi Usulü Spagetti (4 Kiþilik) Sardalyeleri yýkayarak tuzunu alýn ve þeritler halinde doðrayýn. Soðaný ince kýyýn ve 3 çorba kaþýðý zeytinyaðýnda öldürün.





Malzemeler:

400 gr Spagetti
5 Sardalye
400 gr Küp Domates
1 Adet Soðan
80 gr ceviz Ýçi
4 Diþ sarýmsak
50 gr Çekirdekleri Çýkarýlmýþ Siyah Zeytin
50 gr Rendelenmiþ Parmesan Peyniri veya Eski Kaþar
Zeytinyaðý, Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Sardalyeleri yýkayarak tuzunu alýn ve þeritler halinde doðrayýn. Soðaný ince kýyýn ve 3 çorba kaþýðý zeytinyaðýnda öldürün. Küp domatesi ekleyip aðzýný kapatýn ve 10 dakika kadar kaynamaya býrakýn.

Bu arada ceviz içleri ve sardalyelerle birlikte soyulmuþ sarýmsaðý ince kýyýn, ya da hepsini birlikte mikserden geçirin. Bu karýþýmý ve doðranmýþ zeytinleri domates sosuna ekleyin. Karýþtýrýn, biraz karabiber atýn, aðzýný kapatýp kýsýk ateþte 7–8 dakika kadar piþmeye býrakýn.

Spagettiyi tuzlu bol kaynar suda diriliðini kaybetmeyecek kadar haþladýktan sonra hazýrladýðýnýz sosu ekleyin. Eþit miktarda parmesan peyniri veya eski kaþar rendesini de üzerine serptikten sonra servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen