ARA

Domatesli Fesleðenli Eriþte

Domatesli Fesleðenli Eriþte Domatesleri irice rendeleyin. Sarýmsaklarý ayýklayýn ve havanda fesleðenler ile ezin.


Malzemeler:

2 su bardaðý ev eriþtesi
Yarým bardak su
3 orta boy domates
6 diþ sarýmsak
4 iri yaprak yemeklik fesleðen
3 yemek kaþýðý zeytinyaðý
Kýrýntý beyaz peynir, tuz, karabiber

Hazýrlanýþý:

Domatesleri irice rendeleyin. Sarýmsaklarý ayýklayýn ve havanda fesleðenler ile ezin. Dibi yapýþmaz bir tencereye zeytinyaðý ve fesleðenli sarýmsaðý koyun. Ýki dakika çevirerek kavurun. Domates rendesini ekleyin. Kaynamaya baþlayýnca su, tuz ve karabiberini koyun. 3 dakika daha kaynatýn. Eriþteyi ekleyin ve tahta kaþýkla karýþtýrýp yayýn.

Tencerenin aðzýný kapatýp kýsýk ateþte suyunu tamamen çekene kadar pilav gibi piþirin. Ýndirmeye yakýn tahta bir kaþýkla dibinin tutmamasý için bir iki kere ezmeden karýþtýrýn. Ateþi söndürüp on dakika demlendirin. Servis tabaðýna boþaltýp üzerine kýrýntý veya rende beyaz peynir serpin, sýcak olarak sofraya getirin. Bir yaz yemeði olan bu eriþteye piþtikten sonra servis yaparken peynir yerine taze badem veya ceviz içi koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen