ARA

Ispanaklý Makarna (8 Kiþilik)

Ispanaklý Makarna (8 Kiþilik) lspanaðý bol suda yýkayýn. Diri kalacak þekilde tuzlu suda haþlayýp süzün. Ispanaklar soðuyunca elinizle sýkýp iri iri doðrayýn. Biberleri süzüp dilimleyin.




Malzemeler:

1 Paket Burgu Makarna
1.5 Kase Ayýklanmýþ Ispanak
1.5 Kase Labne Peyniri
2 Közlenmiþ Kýrmýzý Biber
3-4 Dal Maydanoz
3 Çorba Kaþýðý Süt
1 Çorba Kaþýðý Tereyaðý
1 Diþ Sarýmsak
2 Çorba Kaþýðý Çam Fýstýðý
2 Çorba Kaþýðý Rendelenmiþ Kaþar Peyniri
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý :

lspanaðý bol suda yýkayýn. Diri kalacak þekilde tuzlu suda haþlayýp süzün. Ispanaklar soðuyunca elinizle sýkýp iri iri doðrayýn. Biberleri süzüp dilimleyin.

3) Maydanozu ayýklayýp ince ince kýyýn. Derin bir kasede labne peynir, kýyýlmýþ biber ve maydanozu karýþtýrýn. Sütü ilave edip yumuþak bir krema haline gelinceye kadar çatalla ezerek karýþtýrýn. Makarnayý bol tuzlu suda baþlayýp süzün.

Tavada tereyaðýný eritip sarýmsaðý ilave edin. Sararýncaya kadar kavurup yaðdan çýkarýn. Ayný yaða çam fýstýðýný ilave edin. Tahta kaþýkla karýþtýrarak kavurup ateþten alýn. Kavrulan fýstýklarý peynirli karýþýma ilave edip harmanlayýn.

4) Hazýrladýðýnýz peynirli karýþýmý makarnaya ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karýþtýrýn. Derin bir cam kaseyi hafifçe ýsýtýn. Makarnalý karýþýmdan bir kat yayýp üzerine ýspanak döþeyin. En üstte makarnalý karýþým kalacak þekilde malzemeyi kat kat döþeyin. Üzerine rendelenmiþ kaþar peyniri serpin. Maydanoz yapraklarý ile süsleyip hemen servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen