ARA

Brokolili Makarna

Brokolili Makarna Makarnayý tuzlu suda haþlayýp süzün ve yapýþmamasý için, 1 çorba kaþýðý zeytinyaðý ile karýþtýrýn. Brokolileri temizleyip bir kaba alýn.


Malzemeler:

1 paket makarna
250 gr. brokoli
5 adet uzun sosis
3 adet sivri biber
7-8 adet orta boy domates
3 çorba kaþýðý kapari
10 adet siyah zeytin
8 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1'er çorba kaþýðý ince kýyýlmýþ nane, maydanoz, reyhan
4 diþ sarýmsak
Tuz

Hazýrlanýþý:

Makarnayý tuzlu suda haþlayýp süzün ve yapýþmamasý için, 1 çorba kaþýðý zeytinyaðý ile karýþtýrýn. Brokolileri temizleyip bir kaba alýn. Üzerine kaynar su döküp 2 dakika bekletin ve soðuk suya atýn. Sosisleri ve biberleri küçük küçük doðrayýn. Sosisleri bir çorba kaþýðý zeytinyaðýnda soteleyin. Piþmelerine yakýn, üzerine biberleri de ekleyin ve 1-2 dakika birlikte piþirip ocaðý kapatýn.

Domateslerin kabuklarýný soymadan 4'e bölün. Sarýmsaklarý incecik kýyýn. Büyük bir tavaya 4 çorba kaþýðý zeytinyaðý koyup, sarýmsaklarý karartmadan kavurun. Üzerine domatesleri, brokolileri ve kaparileri de ilave edip, birlikte 2-3 dakika çevirin. Hazýrladýðýnýz bu sebzeli karýþým sýcakken, makarnanýn üzerine sosislerle birlikte dökün. Kalan yaðý makarnanýn üzerine gezdirin. Kýyýlmýþ nane, maydanoz ve reyhaný da ekleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen