ARA

Ramazan’da Su Tüketimine Dikkat Edilmeli

Ramazan’da Su Tüketimine Dikkat Edilmeli Türkiye’nin pH deðeri en yüksek, uluslararasý ödüllü suyu doðal mineralli suyu tüketmenize dikkat çekiyor...


Ramazan ayýnda yeterli su tüketimi önem kazanýyor. Beslenme Danýþmaný Dr. Yasemin Bradley iftardan sahura kadar olan sürede alýnan doðal mineralli suyun gün boyu kaybedilen su miktarýnýn geri kazanýmý için önemli olduðunu belirtti.

Ýftardan baþlayarak alýnacak doðal mineralli sularýn, oruç tutulan süre boyunca kaybedilen suyun geri kazanýmýnda önemli rol oynadýðýna dikkat çeken Dr. Bradley, iftar yemeði sýrasýnda alýnacak doðal mineralli suyun gün boyu vücudun azalan sývý miktarýný düzenlediði gibi mineral ihtiyacýný karþýlamaya da yardýmcý olacaðýný dile getirdi.

Yetiþkin bir kiþinin günlük tüketmesi gereken su miktarýnýn 2,5 litre olduðunu belirten Dr. Bradley, özellikle oruç tutacak kiþilerin hava sýcaklýðýna baðlý olarak vücudun artan su ihtiyacýna dikkat etmeleri gerektiðini söyledi.

Ödüllü doðal mineralli su Saka

Türkiye’nin AB standartlarýna uygun ilk doðal mineralli suyu Saka, geçtiðimiz günlerde Uluslararasý Lezzet ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) 1961 yýlýndan bu yana her yýl düzenlediði lezzet ve kalite ödüllerinde, üç yýl üst üste 3 Yýldýz iTQi Superior Taste Award ödülünü aldý. ‘iTQi’ýn en büyük ödülüne üçüncü kez layýk görülen Saka bu baþarýsýyla Kristal Ödül almaya da hak kazandý.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen