ARA

Hafif Kepek Ekmeði

Hafif Kepek Ekmeði Eðer elle yapýyorsanýz beyaz unu, tam buðday ununu, tuzu, þekeri ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn.


Malzemeler:

1 bardak beyaz un
1½ bardak tambuðday unu
1 tatlý kaþýðý instant kuru maya
¾ tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý þeker
1 bardak su
25 gram tereyaðý, eritilmiþ

Hazýrlanýþý:

Eðer elle yapýyorsanýz beyaz unu, tam buðday ununu, tuzu, þekeri ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn. Oda sýcaklýðýndaki suyu ve eritilmiþ tereyaðýný ilave ederek hamurunuzu 2-3 dakika yoðurun.

Hamurunuz yumuþakça ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr. Eðer mikser ile yapýyorsanýz, mikserinize hamur yoðurma aparatýný taktýktan sonra beyaz unu, tam buðday ununu, tuzu, þekeri ve kuru mayayý mikser kabýna alýn.

Oda sýcaklýðýndaki suyu ve eritilmiþ tereyaðýný ilave ederek hamurunuzu iyice karýþana kadar 1–2 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr.

Hamurunuzu bir top haline getirip aðzý kapalý bir kaba alýp hacmi iki katýna çýkana kadar veya 1 saat mayalanmasý için bekletin. Hazýrladýðýnýz hamuru mutfak tezgahýna alýp 2-3 dakika yoðurun ve 25 cm uzunluðunda bir rulo haline getirin.

Ýyice unlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin ve ýlýk bir yerde ½ saat mayalanmaya býrakýn. Önceden ýsýtýlmýþ 220 derece fýrýnda yaklaþýk 25 dakika ya da üstü iyice kýzarana kadar piþirin.
Fýrýndan çýktýktan sonra bir soðutma teline alýp 30 dakika beklettikten sonra servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen