ARA

Nohutlu Ekmek

Nohutlu Ekmek Nohutlarý kuru olarak kýrýn. Hamur yoðuracaðýnýz kaba aktarýn. Unu ilave edin.1 tatlý kaþýðý tuzu ekleyin.


Malzemeler:

Kase Yoðurt
3 Kg Un
1 Çay Bardaðý Nohut
1 Tatlý Kaþýðý Tuz
3 Kaþýk Sývý Yað

Hazýrlanýþý:

Nohutlarý kuru olarak kýrýn. Hamur yoðuracaðýnýz kaba aktarýn. Unu ilave edin.1 talý kaþýðý tuzu ekleyin. Yarým su bardaðý kaynar suyu unun üzerine dökün. Tahta bir kaþýkla malzemeleri karýþtýrýn.Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek, çok sýcak bir yerde 10 saat bekletin.

Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin. Malzemeler özleþene dek yoðurun. Üzerine yine kuru bir bez örterek, çok sýcak bir yerde 3 saat bekletin.Hamurun üzerine bir çukur açýn. Bu çukurdan hamuru ateþle tutuþturun. Eðer ateþ parlýyorsa, hamurun mayasý olmuþ demektir. Hamuru tekrar yoðurun.

Ýçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin. Tekrar yoðurun. Tepsiyi yaðlayýn.Hamurdan yumurta büyüklüðünde parçalar koparýn. Yuvarladýktan sonra tepsiye yan yana dizin.

Hamurlarýn üzerine sýcak sývý yað sürün. Önceden ýsýtýlmýþ orta ýsýlý fýrýnda, hamurlarýn üzeri kýzarana dek piþirin. Not: Bu ekmeðin çok sýcak bir ortamda hazýrlanmasý gerekir.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen