ARA

Cevizli Ekmek

Cevizli Ekmek Eðer elle yapýyorsanýz beyaz unu ve tam buðday ununu, tuzu ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn.


Malzemeler:

1 bardak beyaz un
2 bardak tam buðday unu
1 dolu tatlý kaþýðý instant kuru maya
1½ tatlý kaþýðý tuz
1¼ bardak su, oda sýcaklýðýnda
1 silme çorba kaþýðý tereyaðý, yumuþak
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
¾ bardak çok iri kýyýlmýþ ceviz

Hazýrlanýþý:

Eðer elle yapýyorsanýz beyaz unu ve tam buðday ununu, tuzu ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn. Oda sýcaklýðýndaki suyu, tereyaðýný ve zeytinyaðýný ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr.

Eðer mikser ile yapýyorsanýz, mikserinize hamur yoðurma aparatýný taktýktan sonra beyaz unu ve tam buðday ununu, tuzu ve kuru mayayý mikser kabýna alin. Oda sýcaklýðýndaki suyu, tereyaðýný ve zeytinyaðýný ilave ederek hamurunuzu 6-7 dakika yoðurun.

Hamurunuz yumuþak ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr. Hamurunuzu evin ýlýk bir yerinde 1 saat mayalanmaya býrakýn.Cevizi ekleyip malzemelerin iyice karýþmasý için 2-3 dakika daha yoðurun.Hazýrladýðýnýz hamuru mutfak tezgahý üzerinde iki elinizle yuvarlayarak haline getirin.

Ýyice unlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin ve 1 saat daha kabarmasý için bekletin. Ekmeðinizin üzerine keskin bir býçakla bir artý çizin. Önceden ýsýtýlmýþ 220 derece fýrýnda yaklaþýk 30 dakika, ya da üstü iyice kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen