ARA

Közlenmiþ Kestaneli Ekmek

Közlenmiþ Kestaneli Ekmek Fýrýný 200 C'ye (400 F) ayarlayýn. Kestanelerin düz yüzlerine býçakla "X" þekli çizip fýrýn tepsisine alýn.


Malzemeler:

15 adet kestane
1 yemek kaþýðý maya
1/4 tatlý kaþýðý taze muskat rendesi
2 tatlý kaþýðý tuz
1/2 su bardaðý kestane unu
4,5-5 su bardaðý ekmek unu
3/4 su bardaðý ýlýk süt
3/4 su bardaðý ýlýk su
1/4 su bardaðý bal
1/2 su bardaðý (yaklaþýk 125 gr) tuzsuz tereyaðý (normal tereyaðý kullanacaksanýz 2 tatlý kaþýðý tuzu eklemeyin)
3 yumurta

Hazýrlanýþý:

Fýrýný 200 C'ye (400 F) ayarlayýn. Kestanelerin düz yüzlerine býçakla "X" þekli çizip fýrýn tepsisine alýn. Fýrýnda 15-20 dakika piþirin. Soðuyunca soyup irice doðrayýn. Geniþ bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardaðý normal unu karýþtýrýn (eðer kitchen aid mikser kullanýyorsanýz, mikserin düz baþlýðýný kullanýn). Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyaðýný karýþtýrýp hafifçe ýsýtýn.

Isýnýnca tereyaðýný eritmek için karýþtýrýp altýný kapatýn ve ýlýnmasýný saðlayýn. Sývý karýþýmýný kuru karýþýma ekleyip 1 dakika kadar çýrpýn. Yumurtalarý ve doðranmýþ kestaneleri ekleyin. Kalan unu yumuþak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarýmþar su bardaðý) ilave edin. (Elle yoðuruyorsanýz bu aþamada tahta spatula kullanabilirsiniz.) Hamuru hafifçe unlanmýþ bir zemine alýp (gerekirse yapýþmasýný engellemek için arada 1 yemek kaþýðý un ekleyerek) 3 dakika kadar yoðurun.

Hamuru yaðlanmýþ derin bir kaba alýn, diðer yüzünün de yaðlanmasý için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatýn. Bu halde oda sýcaklýðýnda 1,5-2 saat bekletin. Hamuru tezgaha alýp 2 eþit parçaya bölün. Her birine top þekli verip yaðlanmýþ tepsiye yerleþtirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklýkta olsunlar).

Üzerlerine býçakla 1 cm derinliðinde "X" þekli çizin. Streçle üzerini hafifçe kaplayýn ve oda sýcaklýðýnda 45 dakika bekletin. Piþirmeden 20 dakika önce fýrýný 180 C'ye (350 F) ayarlayýn. Fýrýnýn orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kýzarýp, parmaðýnýzla vurduðunuzda tok bir ses gelene kadar) piþirin. Piþince fýrýn teline alýp tamamen soðumasýný saðlayýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen