ARA

Fransýz Ekmekleri (10 Adet)

Fransýz Ekmekleri (10 Adet) Unu ve tuzu geniþ bir kaba eleyin. Üzerlerine toz þekeri eleyin. Ortalarýnda bir havuz açýn.


Malzemeler:

400 gr un
7,5 ml tuz
5 ml toz þeker
15 gr yaþ maya
120 ml ýlýk süt
175 ml ýlýk su

Hazýrlanýþý:

Unu ve tuzu geniþ bir kaba eleyin. Üzerlerine toz þekeri eleyin. Ortalarýnda bir havuz açýn. Mayayý sütte eritin ve unun ortasýndaki havuza boþaltýn. Mayalý sütün üzerine biraz un kapatýn. Bunu oda sýcaklýðýnda 15-20 dakika bekletin. (maya köpürene kadar). -ben mayanýn köpürmesini beklemedim-
suyu ekleyip yumuþak bir hamur yapýn.

8-10 dakika yoðurup üzerini yaðlanmýþ bir streçle kapatýn. Oda sýcaklýðýnda 1,5 saat bekletin. Tekrar yoðurup üzerini kapatýn ve 5 dakika dinlendirin. Hamuru on parçaya bölün. Her birini iki eliniz yardýmýyla yoðurun. Yoðurduktan sonra altta kalacak kýsýmý bohça yapar gibi büzüp kapatýn.

Daha sonra bunlara elinizle hafifçe oval þekil verip tepsiye dizin. Üzerlerine hafifçe un serpin. (mavi ile yazýlan kelimelere týklayýp aþamalarýn fotoðraflarýný görebilirsiniz.) tekrar üzerine streç kapatýp 30 dakika bekletin. Elinizin serçe parmaðýnýzýn ucu ile bileðiniz arasýnda kalan bölümünü yaðlayýn. Bu bölümü dikine gelecek þekilde hamurlara bastýrýn.

Tekrar üzerlerini kapatýp 15 dakika daha bekletin. (biz aþama 4 ve 5teki toplam 45 dakikalýk bekleme süresini atlayýp önceden ýsýtýlýp kapatýlmýþ fýrýnda 20 dakika beklettik). Fýrýný 230C/450F/Gas 8 ayarýna getirin. Bir su bardaðý sýcak su dolu bir rosto kabýný fýrýnýn alt bölümüne yerleþtirin. (dikdörtgen metal bir kap). Fýrýn ýsýnýnca ekmek tepsisini yerleþtirip 15 dakika piþirin

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen