ARA

Sütlü Roll Ekmekler

Sütlü Roll Ekmekler Sýcak su ve mayayý bir kasede ezin. Toz þekeri serpiþtirip karýþtýrýn ve 5 dakika kadar kabarmasý için bekletin. Ilýk sütü, kabarmýþ mayayý, tereyaðýný hamur yoðurma kabýna alýp karýþtýrýn.


Malzemeler:

4 su bardaðý (yarým çay bardaðý kadar) el yakmayacak sýcaklýkta su
1 su bardaðý el yakmayacak sýcaklýkta süt
1/3 paket yaþmaya veya 1 silme yemek kaþýðý tozmaya
1 silme yemek kaþýðý tozþeker
1 silme yeme kaþýðý tuz
1 yemek kaþýðý tereyaðý veya sývýyað
Yaklaþýk 4 su bardaðý un

Hazýrlanýþý:

Sýcak su ve mayayý bir kasede ezin. Toz þekeri serpiþtirip karýþtýrýn ve 5 dakika kadar kabarmasý için bekletin. Ilýk sütü, kabarmýþ mayayý, tereyaðýný hamur yoðurma kabýna alýp karýþtýrýn. 3 su bardaðý unu ve tuzu ekleyip hamuru yoðurmaya baþlayýn. Yeterince un ilavesiyle sert olmayan fakat elede yapýþmayan bir hamur elde edin.

5 dakika kadar daha pürüzsüz ve elastik olana kadar yoðurmaya devam edin. Hamur ne kadar fazla yoðrulursa iç yapýsý o kadar iyi olacaktýr. Mayalanmasý için nemli bir örtüp iki katýna çýkana kadar bekletin. (yaklaþýk 1 saat) Hamurun havasýný indirip yaklaþýk 10 parçaya bölün ve oval yuvarlak þekil verin.

Ýrmik serpilmiþ veya hafif yaðlanmýþ fýrýn tepsisine aralýklý olarak dizin ve tekrar mayalanmasý için 30-45 dakiika arasý bekletin. Tahta bir kaþýðýn sapý ile ekmeklerin ortasýndan biraz bastýrýp ikiye ayýrýr gibi þekil verin. Üzerlerine elinizle hafif un serpip önceden ýsýtýlmýþ 180c dereceli fýrýnda altlarý kýzarana kadar 35-45 dakika arasý piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen