ARA

Hellim Peynirli Ekmek

Hellim Peynirli Ekmek Eðer elle yapýyorsanýz unu, tuzu ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn. Oda sýcaklýðýndaki suyu ve zeytinyaðýný da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoðurun.


Malzemeler:

4 bardak beyaz un
1½ tatlý kaþýðý kuru maya
2 tatlý kaþýðý tuz
2 çorba kaþýðý sýzma zeytinyaðý
150 gram Hellim peyniri, rendelenmiþ
¼ bardak kýyýlmýþ dereotu
1½ bardak su
2 somun

Hazýrlanýþý:

Eðer elle yapýyorsanýz unu, tuzu ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn. Oda sýcaklýðýndaki suyu ve zeytinyaðýný da ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr.

Eðer mikser ile yapýyorsanýz, mikserinize hamur yoðurma aparatýný taktýktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayý mikser kabýna alýn. Oda sýcaklýðýndaki suyu ve zeytinyaðýný ilave ederek hamurunuzu 6–7 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve kolay þekil verilecek kývamda olacaktýr.

Yoðurulmuþ olan hamura Hellim peynirini ve dereotunu ekleyerek malzemelerin iyice karýþmasý için 2–3 dakika daha yoðurun. Hamurunuzu evin ýlýk bir yerinde 1 saat boyunca mayalanmaya býrakýn. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katýna çýkacaktýr.    

Hazýrladýðýnýz hamuru mutfak tezgahý üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün iki beze haline getirin. Ýyice unlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin ve 1 saat daha kabarmasý için bekletin. Ekmeklerin üzerine keskin bir býçakla ½ cm derinliðinde bir artý iþareti çizin. Üzerine un serpip önceden ýsýtýlmýþ 210 derece fýrýnda yaklaþýk 30 dakika, ya da üstü iyice kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen