ARA

Elmalý Yulaflý Ekmek

Elmalý Yulaflý Ekmek Yulaf ezmesini cam bir kaba alýp üzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin. 5 dakika sonra karýþtýrýp üzerini streçfilm ile örtüp 5-10 dakika bekletin.


Malzemeler:

2¼ bardak beyaz un
½ bardak yulaf ezmesi
¼ tatlý kaþýðý instant kuru maya
1 portakal büyüklüðünde eski hamur, oda sýcaklýðýnda
1 tatlý kaþýðý tuz
1 küçük elma, soyulup rendelenmiþ
½ bardak kaynar su
½ bardak su

Hazýrlanýþý:

Yulaf ezmesini cam bir kaba alýp üzerine ½ bardak kaynar suyu ilave edin. 5 dakika sonra karýþtýrýp üzerini streçfilm ile örtüp 5-10 dakika bekletin. Eðer elle yapýyorsanýz unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayý geniþ bir kapta karýþtýrýn.

Oda sýcaklýðýndaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu 5-7 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve biraz da yapýþkan kývamda olacaktýr. Eðer mikser ile yapýyorsanýz, mikserinize hamur yoðurma aparatýný taktýktan sonra unu, yulaf ezmesini, eski hamuru, tuzu ve kuru mayayý mikser kabýna alýn.

Oda sýcaklýðýndaki suyu ve elma rendesini ilave ederek hamurunuzu iyice karýþana kadar 4–5 dakika yoðurun. Hamurunuz yumuþak ve biraz da yapýþkan kývamda olacaktýr. Hamurunuzu bir beze haline getirip aðzý kapalý bir kaba alýp hacmi iki katýna çýkana kadar veya 4-5 saat mayalanmasý için bekletin.

Hazýrladýðýnýz hamuru 2-3 damla sývýyað ile yaðlanmýþ mutfak tezgahýna alýp 3-4 dakika yoðurun ve olabildiðince düzgün bir beze haline getirin. Ýyice unlanmýþ fýrýn tepsisine yerleþtirin ve 1 saat kabarmasý için bekletin. Önceden ýsýtýlmýþ 230 derece fýrýnda 30 dakika ya da üstü iyice kýzarana kadar piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen