ARA

Buðdaylý Tavuk Çorbasý (8 Kiþilik)

Buðdaylý Tavuk Çorbasý (8 Kiþilik)  Buðdayý ayýklayýp yýkadýktan sonra geniþ bir kaba alýn. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuþamasý için birkaç saat bekletin.





Malzemeler:

1 Su Bardaðý Buðday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardaðý Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soðan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaþýðý Domates
1 Çorba Kaþýðý Sývýyað
4 Karabiber Tanesi


Hazýrlanýþý:

Buðdayý ayýklayýp yýkadýktan sonra geniþ bir kaba alýn. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuþamasý için birkaç saat bekletin.

Kereviz, havuç ve taze soðaný soyup yýkadýktan sonra küçük küpler halinde doðrayýn. Kerevizin yapraklarýný ince ince kýyýn.

Tavuðu temizleyip bütün olarak tencereye alýn. Doðradýðýnýz sebzeleri ilave edin. 12 su bardaðý su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar piþirin. Tavuk piþince tencereden çýkarýp bir tabaða alýn. Tencerede kalan suyunu kaynatýp bezelye, buðday ve domates suyunu ilave edin. Kýsýk ateþte 50 dakika kadar piþirin.

Tavuðun etlerini kemiklerden ayýrýp ince þeritler halinde kesin. Çorbanýn piþmesine yakýn tavuk etlerini ilave edin. Ýnce kýyýlmýþ maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyaðý ilave ettikten sonra bir taþým daha kaynatýp sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen