ARA

Çeþminigar Çorbasý (4 Kiþilik)

Çeþminigar Çorbasý (4 Kiþilik) Soðanlar pembeleþince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.


Malzemeler:

1 Su bardaðý kýrmýzý mercimek
4 Su bardaðý su veya et suyu
1.5 Su bardaðý süt
2 Adet yumurtanýn sarýsý
1/4 Limon suyu
2 Çorba kaþýðý margarin
2 Adet soðan
1 Çorba kaþýðý un, tuz

Üzeri Ýçin:

Kýrmýzýbiber
2 Dilim ekmek
1 Çorba kaþýðý margarin

Süre: 40 dk.

Hazýrlanýþý:

Tencereye yaðý koyup eritin ve içine incecik doðranmýþ soðanlarý atýp pembeleþtirin. Soðanlar pembeleþince unu ilave ederek un sararana dek kavurun.

Mercimekleri ayýklayýp yýkayýn. Tencereye koyun ve 4 su bardaðý su veya et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler iyice yumuþayana dek piþirin. Çorbayý ateþten alýp tel süzgeçten geçirin veya blendýr yardýmý ile pürüzsüz hale getirin. Çorbayý tekrardan aðýr ateþ üzerine alýn.

Yumurta sarýlarýný çýrpýp limon suyu ile karýþtýrýn. Tencereye önce sütü daha sonra yumurtalý limon karýþýmýný azar azar ve sürekli karýþtýrarak ilave edin. Çorbayý bir taþým kaynatarak ateþten alýn.

Arzuya göre küçük bir tavada 1 çorba kaþýðý margarin eritip kesme þeker iriliðinde ekmekleri kýtýrlaþana dek kavurun. Kýrmýzýbiber de ekleyerek servis kasesine aldýðýnýz çorbanýn üzerine gezdirin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen