ARA

Brüksel Lahanasý Çorbasý (6 Kiþilik)

Brüksel Lahanasý Çorbasý (6 Kiþilik) 6 su bardaðý suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doðradýðýmýz sarmýsaklarý ilave edelim. Çorbanýn tuzunu ve karabiberini ayarlayalým.


Malzemeler:

1/2 Çay Bardaðý Sývý Yað
1 Tatlý Kaþýðý Tereyaðý
1 Adet Orta Boy Soðan
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
150 gr. Brüksel Lahanasý
6 Su Bardaðý Su
3-4 Diþ Sarmýsak
Tuz, Karabiber
1 Adet Yumurtanýn Sarýsý
1 Çorba Kaþýðý Limon Suyu

Hazýrlanýþý:

Tencereye 1 tatlý kaþýðý tereyaðý ve yarým çay bardaðý sývý yaðý alalým. Soðaný küçük küçük doðrayýp kýzdýrýlmýþ yaða ilave edelim. Soðanlar renk deðiþtirdiðinde, tavla zarý iriliðinde doðradýðýmýz havucu ve patatesi ilave edelim. 2 dakika daha aðýr ateþte kavuralým. Brüksel lahanalarýnýn her birini 4 parçaya bölüp tencereye aktaralým.

6 su bardaðý suyu, 1 adet tavuk suyu tabletini ve küçük küçük doðradýðýmýz sarmýsaklarý ilave edelim. Çorbanýn tuzunu ve karabiberini ayarlayalým.

Çorbayý ateþten almadan 10 dakika önce ayrý bir kapta karýþtýrdýðýmýz 1 adet yumurtanýn sarýsý ve 1 çorba kaþýðý limonun suyunu tencereye yavaþ yavaþ ilave edelim. 10 dakika daha kaynatalým. Kaselere aktararak servis yapalým.

Not: Yumurta ve limon karýþýmýný çorbaya ilave ettikten sonra karýþýmý çorbaya karýþtýrarak yedirin. Çünkü yumurta, çorbada kötü bir tat ve koku býrakabilir.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen