ARA

Ekmekli Soðan Çorbasý (4 Kiþilik)

Ekmekli Soðan Çorbasý (4 Kiþilik) Soðanlarýn kabuklarýný soyup ince halkalar halinde doðrayýn. Soðanlarý daha kolay doðramak için büyük marketlerde satýlan soðan doðrayýcýlarýný da kullanabilirsiniz.




Malzemeler:

3 Soðan
1 Kahve Fincaný Margarin
1 Demet Taze Soðan
1 Somun Bayat Ekmek
1 lt Et Suyu
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazýrlanýþý :

Soðanlarýn kabuklarýný soyup ince halkalar halinde doðrayýn. Soðanlarý daha kolay doðramak için büyük marketlerde satýlan soðan doðrayýcýlarýný da kullanabilirsiniz.

Dilerseniz büyük miktar soðan kullanýlan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuþ ürün reyonlarýnda bulabileceðiniz hazýr küp doðranmýþ soðanlardan da yararlanabilirsiniz. Büyük bir tencerede margarini eritip soðan halkalarýný hafifçe kavurun.

Taze soðanlarý yýkayýp ayýkladýktan sonra ince halkalar veya þeritler halinde doðrayýn. Ekmeði ince dilimler halinde doðrayýn.

Et suyunu kaynatýp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin. Evde hazýr tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazýrlayýn.

Ekmek dilimlerini daha önce ýsýtýlmýþ 4 servis tabaðýna paylaþtýrýn. Tabaklarý ýsýtmak için fýrýný 150 dereceye ayarlayýp 1-2 dakika fýrýnda bekletin. Daha önce halkalar ve þeritler halinde doðradýðýnýz taze soðanlarý üzerine serpin. Çorbayý tabaklara paylaþtýrýn.

Üzerine soðan halkalarýný ekleyip hemen servis yapýn.

Öneri: Dilerseniz çorbayý farklý ekmek çeþitleriyle de hazýrlayabilirsiniz.

Örneðin köy ekmeði veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir.

Ayrýca çorbayý farklý baharatlarla tatlandýrmayý deneyebilirsiniz. Önerimiz kimyon, nane veya Hindistan cevizi.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen