ARA

Sebze Çorbasý (6 Kiþilik)

Sebze Çorbasý (6 Kiþilik) Kuru fasulyeyi 1 lt tuzlu suda kaynatýp ateþten alýn ve 1 saat suda bekletin. Tekrar ateþe alýp 1,5 saat daha kýsýk ateþte kaynatýn.





Malzemeler:

4 Kahve Fincaný Kuru Fasulye
2 Sap Pýrasa
2 Büyük Patates
2 Havuç
300 gr Taze Fasulye
2 Kabak
4 Domates
3 Çorba Kaþýðý Zeytinyaðý
150 gr. Spagetti
2 Soðan
150 gr. Fesleðen Sosu
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý :

Kuru fasulyeyi 1 lt tuzlu suda kaynatýp ateþten alýn ve 1 saat suda bekletin. Tekrar ateþe alýp 1,5 saat daha kýsýk ateþte kaynatýn. Suyunu bir kasede bekletin.

Patates, soðan, havuç, taze fasulye, pýrasa ve kabaðý yýkayýp ayýklayýn. Patates ve kabaðý küp küp doðrayýn. Havucu dilimleyin. Taze fasulyeyi ikiye veya dörde bölün. Pýrasayý þeritler halinde soðaný ise küçük küpler halinde doðrayýn. Domateslerin kabuklarýný soyun. Ýkiye bölüp çekirdeklerini çýkardýktan sonra küp küp doðrayýn.

Zeytinyaðýný büyük bir tencerede kýzdýrýp soðaný kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeden kalan suyu ve 1 lt soðuk suyu ilave edip kaynatýn. Patates, taze fasulye ve havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandýrýn. 15 dakika piþirin. Pýrasa, kabak, kuru fasulye ve küçük parçalara bölünmüþ spagettiyi ilave edin. 15 dakika daha piþirin.

Çorbayý servis tabaklarýna alýp bir miktar fesleðen sosu ile tatlandýrýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen