ARA

Bayram Çorbasý

Bayram Çorbasý Et iki parçaya bölünür. Derince bir tencereye konur ve içerisine küp küp doðranmýþ kuru soðan ve havuç ilave edilir.


Malzemeler:

500 gr yaðsýz dana eti
1 adet kuru soðan
1 adet havuç
1 adet defne yapraðý
1 tatlý kaþýðý margarin
1 kahve fincaný ayçiçek yaðý
2 su bardaðý soðuk su
1 litre süt
4 çorba kaþýðý un
1 çorba kaþýðý krema
Süslemek için bir miktar dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Hazýrlanýþý:

Et iki parçaya bölünür. Derince bir tencereye konur ve içerisine küp küp doðranmýþ kuru soðan ve havuç ilave edilir. Defneyapraðý ve 2 su bardaðý su da eklenir ve etler iyice piþene kadar haþlanýr. Piþen et süzülür, suyu alýnýr ve bir kenarda bekletilir.

Ayrý bir tencereye ayçiçek yaðý konur. Bu yaða un eklenerek pembeleþene kadar kavrulur. Pembeleþen una topaklaþmamasý için bir çýrpýcý yardýmý ile karýþtýrýlarak, yavaþ yavaþ süt, süzülen et suyu ve krema eklenerek karýþtýrýlýr, iyice karýþtýrýldýktan sonra kaynamaya býrakýlýr.

Daha sonra haþlanmýþ etler ince ince doðranýp çorbanýn içine eklenir ve 5 dakika daha kaynamaya býrakýlýr. Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber eklenerek ocaktan alýnýr. Bir tavada margarin eritilir. Kýzdýrýlan margarine pulbiber eklenir ve sos yapýlýr. Kaselere alýnan çorbanýn üzerine bu sostan dökülür. Sosun üzeri ince kýyýlmýþ dereotu ile süslenerek servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen